Samedi

Sitter vid datorn och lär mig franska...Har hittat en sida där de läser upp hur orden uttalas etc. Måste lära mig bättre franska känner jag om jag ska kunna förstå saker och ting. Var på ett möte med en tjej om att jobba på förskola eller som dagmamma. Jag förstod ju inte mycket av vad hon sa...men det beror nog på vem man talar med, vissa talar ju med lite lättare och svårare grammatik.
Efter det mötet gick jag till arbetsförmedlingen för att visa upp mitt betyg som jag nu fått översatt till franska och sedan prata med dem om det finns nån gratiskurs för mig så jag lär mig bättre franska. Men då var jag utskriven från förmedlingen för att jag inte hört av mig till dem. Så otroligt jobbigt att fatta lite och sen kanske man missar vissa ord som är viktiga så skiter sig allt!
Men jag ska skriva in mig där igen och se om det finns kurser. Hoppas verkligen att det finns, det är ju inte säkert att Frankrike erbjuder sånt for utlänningar som Sverige gör. Och jag vill inte betala kurser som jag redan gjort för de ar inte speciellt billiga!

Idag skulle jag ha fixat en svensk julmiddag for ett gäng polare, men vi har skjutit upp den eftersom en farfar till en kompis har dött så det ar begravning idag. Inte rätt tillfälle känner jag då.

Idag är det väldigt fint väder så jag ska ta mig en promenad sen. Kevin åker snowboard med en killkompis. De gör det så ofta de kan och så mycket de kan! Jag kommer nog aldrig att känna sånt behov av att åka högt upp i bergen där det är askallt och spendera en hel dag. Jag håller nog till inne på ett fik då med en varm kopp choklad =-)
15:e luckan öppnad

Helgen som varit blev ganska lugn. Dock lite prat fram och tillbak.
Har börjat tänka på framtiden nu och hur Kevin och jag ska göra.
Tex. vart vi ska bo, barn etc och vi har båda helt olika syner på allt det.

Jag vill inte helt släppa taget om allt vad jag vet och är van vid. Det är nu jag har haft tid att tänka på vad som är viktigt i mitt liv och vad jag vill. Och vad ska man göra när man i ett förhållande känner helt olika!? Antingen är det en som släpper allt eller så försöker man att gå halva vägen var. Men det går inte i våran situation, för vi kan inte komma överens och mötas halvvägs. Dels för att vi båda kommer från ett annat land. Det skiljer så mycket på kulturerna som jag inte alls trodde! Sättet att tänka och tycka om saker skiljer sig också stort.
Känner mig ledsen eftersom att jag trodde det ej skulle bli så här. Vi har haft det så bra förr, men nu känns det som att vi båda inte vill se problemet och blundar istället. Men vi vet vad som kommer att hända.

Jag har fortfarande inget jobb, har ingen motivation än för att ens söka jobb. Känns som att jag vet inom mig att jag vill och kommer åka hem. Men jag vill också att det ska funka mellan mig och Kevin men då är det för att jag väljer o stanna kvar här. För jag vet att Kevin ej kommer att flytta med mig till Sverige för att han har sin lägenhet och jobb här.
Faktist så suger livet just nu!


Ett sött litet rådjur fanns i ett skyltfönster


  

En dikt till mig från Miriam

Åren rusar iväg fortare än man kan förstå 
de gamla tiderna kommer man aldrig tillbaka få 
minnena från förr spökar ofta i mitt sinne 
och du dyker hela tiden upp i mitt glada minne 
du lärde känna mig när jag var mycket liten 
den tiden då man aldrig kände sig sårad och sliten 

Vi skrattade åt saker ingen annan förstod sig på 
ofta var humorn verkligen både sjuk och rå 
med dig kunde jag alltid vara mig själv år in och år ut 
du var en trofast vän som aldrig gjorde slut 
jag kunde alltid prata med dig om allt bra och allt skit, 
du tröstade mig alltid när jag mådde dåligt eller gått på en nit 
ditt leende och våra galna påhitt kryddade alltid livet för en stund 
själen kändes fri, hjärtat glatt och kroppen sundTu me manques

saknar mitt fina piano, vi har gjort mycket fint ihop =)

Sing! Aaa aaaaa Aaa aaaaa Aaaaaa

Det är ett rop till Ariel som ligger någonstanns i våran lägenhet. Hon försvann dagen då hon öppnades  från förpackningen. Vi har letat och letat utan resultat!
Tror att hon kommer att förbli försvunnen!

Nog om Ariel...
Igår var jag, Kevin, Kycklingen och stink foten på stinkfotens jobb. Han arbetar i en poolbutik =)
Så vi drog dit vid 21:00 med champange och hoppade i en så varm och skön jacuzzi. den hade cd spelare och den hade fina ljus som ändrade färg och takt till musiken. Karlarna rökte cigg och cigarr! Jag satt och pimpla campange

Vi fick för oss att vi skulle göra " The nordic way " alltså springa ut i snön och rulla runt, lättare sagt än gjort. När vi väl kom ut fick polisen syn på oss och undrade " varför springer några nakna människor in och ut från butiken så här sent?" Så de kom fram till oss och började fråga, som tur var fanns ju jag där "blond svensk" så vi förklarade att man gjorde så här uppe i norr!
Polisen sa att vi fick springa in igen och det gjorde vi med. Utan mig hade nog killarna fått det lite svårt!
Hade en väldigt trevlig och mysig kväll igår =)

Idag ska jag skicka in mitt gymnasiebetyg till en tolk som ska översätta det till Franska. Har en tid nästa vecka med en kille om jobb på förskola eller att vara dagmamma. Hoppas det går bra allt och att jag får något jobb. Skulle vara väldigt kul att arbeta så. Men jag har ju kommit långt och fått en tid iallafall =)

Ariel....kryp fram nu

Vart tog mina små troll vägen?!


Jo de tog flyget hem =-(

Sunday

Nu sitter jag och ska dricka en varm god kopp te, med en chokladbit =)
Det är kanelsmak mitt te så jag får lite julkänsla! 

Barnen har somnat och Bettan likaså. Kevin åkte tidigt imorse för att hela dagen åka snowboard med ett gäng polare. Helt sjukt vacker idag, från balkongen ser man bergen helt snötäckta och solen skiner, måste vara underbart för dem att åka där uppe, om man nu kunde det. Fast jag har ju chansen att verkligen lära mig att åka det! Har ju testat 1 gång men då fick jag så ont i rumpan av alla fall.
Idag kommer det vara en lugn dag av packande och slapphet....Syster och barn åker ju imorgon och jag kommer skjutsa dem till flygplatsen, sjukt vad lätt det är att köra i Frankrike när man väl kommit in i det.
Men igår åkte vi for att kolla in grottor som ligger långt in i bergen, vi åkte dock fel väg en liten stund och det bidrog till att vi ej hann med den sista guideturen, men vi såg lite inne i grottorna ändå. Men vägen upp dit var inte o leka med! Smal väg och det stupade typ rakt ner en jävla massa meter.......
Nästa vecka ska Kevin och jag köpa lite julpynt till hemmet. Har redan köpt några handblåsta kulor genomskinliga, så ser det ut som frost inne i dom. Vackra =)


Här vill jag dela med mig av en väldigt fin låt......ha en fin söndag!
   

Thank you

For the answer you gave me. It feels all right now, you make me look forward and want all this with you.
We will get things work and it will be beautiful.
I see all the good things that we will do and what can be. Thank you again for being with me, to love me and all that comes with...

And thank you for the flowers =)
Puss babe

Ca. 2 månader har jag bott i France nu

Ja tiden går fort!

Jag och min syster har haft det riktigt roligt!

I videon e det jag,syster och hennes 2 barn....enjoy!Hur går det för mig!?

Ja det går bättre än förut. Jag har pratat med Kevin ganska mycket om hur jag mår och han måste hjälpa mig, annars är jag 1 mm från att återvända till Sverige igen. Kan känna att allt bara går efter hans visa och det måste ändras, känner att vi måste mötas halvvägs och fixa så det blir på lika vilkor. Kan också känna att jag kräver ganska mycket nu, men det är säkert normalt. Eftersom att jag flyttat från allt mitt och plötsligt hoppar in i allt hans. Vill veta så mycket hur allt funkar och hur allt är, och ibland får jag inga svar från Kevin. 
Jag ska iallafall skriva in mig på en förmedling där jag ska gå en praktik på 2 veckor för att kunna vara dagmamma. Efter det jobbar jag åt en förskola, men jag jobbar hemma och tar hand om kanske 1 - 2 barn. Det kan vara barn från 3 månader - 3 år. Då går man 1 gång i veckan till en gemensam förskola för att möta andra barn och dagmammor. Sedan jobbar jag hemma hos mig med barnen, lagar mat, söver barnen, leker, går ut på promenader osv. Så får jag en vanlig lön på kanske 10 000. Om jag kan få detta jobb så skulle det vara underbart. Så jag ska kämpa nu så att det slår in.

Min syster och barn stannar i 6 dagar till, kommer sakna dem när de drar hem =(

Puss / HannaRSS 2.0